Składniki:
- ciecierzyca, 1 szklanka
- brokuły
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kukurydza z puszki
- sos pomidorowy, ok 250 ml
- ocet jabłkowy, 2-3 łyżki
- oliwa, 2-3 łyżki
- sól
- pieprz
- majeranek
Ciecierzyce moczyłam przez całą noc w zimnej wodzie. Następnie odcedziłam, zalałam wodą i ugotowałam do miękkości. Gotowałam ok godziny.
Cebulę i czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Brokuły umyłam i podzieliłam na różyczki, dodałam do cebuli z czosnkiem, zalałam niewielką ilością wody i dusiłam pod przykryciem ok 25 min.
Dodałam przyprawy, zioła, sos pomidorowy, ocet jabłkowy i ugotowaną cieciorkę, przykryłam i wszystkie składniki dusiłam jeszcze ok 15 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz