Składniki:
- 1,5 szklanki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- pół szklanki oleju słonecznikowego
- 3/4 szklanki mleka ryżowego
- 3 łyżki miodu
- 4 małe jabłka
Mąkę wsypałam do miski, dodałam proszek oraz sodę. Następnie dodałam olej, mleko i miód. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dodać mleka, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąkę.
Jabłka obrałam i pokroiłam w plasterki. Przygotowane jabłka dodałam do ciasta, wymieszałam za pomocą łyżki i całość przelałam do keksówki silikonowej.
Ciasto wstawiłam do rozgrzanego piekarnika 180 ºC na 50 min.
W międzyczasie należy sprawdzać za pomocą patyczka, czy ciasto jest upieczone czy surowe. Czas wypiekania zależy nawet od rodzaju piekarnika.
0 komentarze:
Prześlij komentarz