Zdrowie i szczęście

środa, 13 czerwca 2018

Zapiekanka makaronowa z brokułami i pieczarkami. Wegańska/bezglutenowa

Zapiekanka makaronowa z brokułami i pieczarkami

Składniki:
  • makaron z czerwonej soczewicy
  • ser żółty wegański
  • pieczarki
  • brokuły
  • cebula
  • por
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • kurkuma
  • oliwa
Pieczarki, cebulę, por podsmażyłam na oliwie. Makaron ugotowałam wg przepisu. Brokuły podzieliłam na różyczki i ugotowałam. 
Do naczynia żaroodpornego przełożyłam wszystkie składniki: wymieszany makaron z warzywami i pieczarkami oraz przyprawami, przekładając serem i brokułami. Całą zapiekankę posypałam serem i wstawiłam do piekarnika na 30 min, 180°C.







0 komentarze:

Publikowanie komentarza