Zdrowie i szczęście

niedziela, 13 kwietnia 2014

Bezglutenowe, wegańskie naleśniki na słodko

Naleśniki na słodko

Składniki:
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki mąki gryczanej
  • 2 szklanki mleka ryżowego
  • pół szklanki oleju słonecznikowego
Dodatki:
  • wiśnie
  • agawa 
Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam w misce za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dodać mleko, jeśli natomiast jest zbyt rzadkie, należy dodać mąkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju usmażyłam cienkie naleśniki.
Pysznym dodatkiem do naleśników były wiśnie z agawą...mniam



2 komentarze:

  1. wspaniałe, przesmaczne
    mimo, że zrobiłam na wodzie
    córka się zajadała
    a mnie smakują bardziej niż glutenowe na mleku :)
    zostaję więc fanką bloga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super:) bardzo sie ciesze ze córci posmakowały:)

      Usuń