Zdrowie i szczęście

środa, 9 kwietnia 2014

Bezglutenowy budyń czekoladowy, bez laktozy

Budyń czekoladowy

Składniki:
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • miód
Z mleka odlałam pół szklanki, resztę zagotowałam. W połowie szklanki mleka rozmieszałam mąkę ziemniaczaną i kakao. Do gotującego się mleka dodałam rozmieszaną mąkę z kakao. Dodałam miód. Energicznie mieszając gotowałam budyń ok 1 minuty.
Budyń szybko i wspaniale gęstnieje.
Następnym razem z dodatkami owocowymi;)


2 komentarze:

  1. Przepraszam, że się czepie drobnego szczegółu, ale jeżeli to ma być budyń wegański to nie powinno być w nim miodu, ponieważ weganie nie jedzą miodu. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. To prawda, budyń nie jest wegański, jedynie nie zawiera laktozy, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń