Fasolka po bretońsku bez glutenu
Składniki:
- 250 g białej fasoli
- 200 g kiełbasy
- 5 ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 pietruszka w korzeniu
- kawałek selera
- pietruszka/seler - natka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kawałek pora
- 1 opakowanie sosu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie
- pieprz
- sól
- majeranek
- estragon
- kminek
Obrałam ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek. Warzywa pokroiłam i dodałam do fasoli. Następnie dodałam pokrojoną kiełbasę w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, kminek, majeranek i estragon.
Na sam koniec dodałam sos pomidorowy, natkę pietruszki, selera i por.
Całość gotowałam ok 1 godz. smacznego:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz