Tarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji
- 2 szklanki mąki ryżowej
- pół szklanki mąki gryczanej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 150 g masła kokosowego BIO
- 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy)
- 2 łyżki śmietany ryżowej
- 20 ml mleka ryżowego
- miód/agawa
- 5-6 dużych jabłek
- miód/agawa
- pół szklanki rodzynek
- pół szklanki jagód goji
W tym czasie nagrzałam piekarnik do temp. 180°C.
Ciasto włożyłam do piekarnika i piekłam ok. 10 min.
W międzyczasie obrałam jabłka i pokroiłam na duże kawałki. Jabłka przełożyłam do garnka, dodałam ok 50 ml wody, agawę, miód i dusiłam pod przykryciem ok 10 min. Rodzynki i jagody goji zalałam wrzątkiem, przepłukałam zimną wodą i dodałam do jabłek.
Po 10-ciu minutach wyjęłam ciasto z piekarnika, na spód wyłożyłam uduszone jabłka.
Na wierzchu zrobiłam kruszonkę. Ciasto ponownie włożyłam do piekarnika i całość piekłam ok 40 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz