Zdrowie i szczęście

wtorek, 22 października 2013

Makaron kamut z sosem pomidorowym i boczkiem

Makaron kamut z sosem pomidorowym i boczkiem

Składniki:
  • makaron (ja dałam kamut penne)
  • 200 g boczku
  • 1 duża cebula
  • natka pietruszki
  • sos pomidorowy
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • estragon
Boczek pokroiłam w kostkę, a cebulkę na drobno. Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam cebulkę. Dodałam boczek i lekko go zarumieniłam. Następnie dodałam sos pomidorowy, zioła i przyprawy. Wszystko razem dusiłam na wolnym ogniu ok 40 min. Pod sam koniec drobno pokroiłam natkę pietruszki i dodałam do smaku:) W międzyczasie ugotowałam makaron.
Odcedzony makaron podałam z sosem:)

Uwaga! Kamut zawiera gluten.




0 komentarze:

Prześlij komentarz