Pasztet z królika i czerwonej soczewicy-wersja bezglutenowa
Składniki:
- 500 g królika
- 200 g boczku (tłustego)
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 4 marchewki
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy)
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka bazylii
- 1 łyżka estragonu
- 2 liście laurowe
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- sól
- pieprz
Ponownie zmieliłam mięso, soczewicę i warzywa. Dodałam siemie lniane, przyprawy, zioła oraz olej. Całość wymieszałam i przełożyłam do foremki. Uklepałam masę, by nie było szczelinek w pasztecie i wstawiłam do rozgrzanego piekarnika, 180°C na 50 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz