Zdrowie i szczęście

piątek, 13 września 2013

Dorsz z ciecierzycą i cukinią

Dorsz z ciecierzycą i cukinią

Składniki:
  • 400 g dorsza
  • 1 szklanka ciecierzycy
  • 2 małe cukinie
  • 1 cebula
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
Ciecierzycę zalałam zimną wodą na całą noc. Po odlaniu wody przełożyłam do garnka z nową wodą i lekko posoliłam. Gotowałam ok. 1 godziny. W międzyczasie obrałam i pokroiłam cebulkę. Cukinię umyłam i pokroiłam w plasterki. Cebulkę podsmażyłam na oliwie. Odlałam wodę z ciecierzycy i dodałam cebulę. Rybę oraz cukinię przygotowałam w urządzeniu do gotowania na parze.
Na samym dole ułożyłam rybkę, posypałam ją tymiankiem, solą i pieprzem. Nieco wyżej ułożyłam cukinię, lekko posypałam solą oraz pieprzem. Całość gotowałam ok 40 min.



0 komentarze:

Publikowanie komentarza