Składniki na kruche ciasto:
- 2 szklanki mąki orkiszowej
- 150 g masła kokosowego BIO
- 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy)
- 3 łyżki śmietany ryżowej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 500 g rabarbaru
- 2 duże jabłka
- syrop z agawy (opcjonalnie miód lub stevia)
- bita śmietana ryżowa
- płatki migdałów do posypania
W tym czasie nagrzałam piekarnik do temp. 180°C.
Ciasto piekłam ok. 25 min.
W międzyczasie obrany rabarbar i jabłka dusiłam z dodatkiem niewielkiej ilości wody oraz syropu z agawy, tak długo by owoce zmiękły.
Ubiłam bitą śmietanę.
Następnie uduszone owoce wyłożyłam na kruchy spód. Na owoce wyłożyłam bitą śmietanę. Wyjęłam z lodówki resztę ciasta, pokruszyłam ciasto na owoce. Na koniec ciasto posypałam płatkami z migdałów.
Całość włożyłam ponownie po piekarnika na ok. 20 min.




0 komentarze:
Prześlij komentarz