Składniki na kruche ciasto:
- 2 szklanki mąki orkiszowej
- 150 g masła kokosowego BIO
- 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy)
- 3 łyżki śmietany ryżowej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 500 g rabarbaru
- 2 duże jabłka
- syrop z agawy (opcjonalnie miód lub stevia)
- bita śmietana ryżowa
- płatki migdałów do posypania
W tym czasie nagrzałam piekarnik do temp. 180°C.
Ciasto piekłam ok. 25 min.
W międzyczasie obrany rabarbar i jabłka dusiłam z dodatkiem niewielkiej ilości wody oraz syropu z agawy, tak długo by owoce zmiękły.
Ubiłam bitą śmietanę.
Następnie uduszone owoce wyłożyłam na kruchy spód. Na owoce wyłożyłam bitą śmietanę. Wyjęłam z lodówki resztę ciasta, pokruszyłam ciasto na owoce. Na koniec ciasto posypałam płatkami z migdałów.
Całość włożyłam ponownie po piekarnika na ok. 20 min.
![image](http://media.tumblr.com/b6fa914772cf4571281a68e7ba90be35/tumblr_inline_mm8nd4eJ6l1qz4rgp.jpg)
![image](http://media.tumblr.com/20088c61f74f26d9c2f287a131927fa6/tumblr_inline_mm8ndmieM21qz4rgp.jpg)
![image](http://media.tumblr.com/849d6d795837b07f5b6855b1ee1873cd/tumblr_inline_mm8ng7YKOB1qz4rgp.jpg)
![image](http://media.tumblr.com/8df81ebb1489e1b2ab77bd90fe62f9d7/tumblr_inline_mm8nhre9UB1qz4rgp.jpg)
0 komentarze:
Prześlij komentarz