Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- pół szklanki mąki jaglanej
- pół szklanki mąki gryczanej
- pół szklanki mąki kokosowej
- 150 ml oleju kokosowego
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO
- syrop z agawy, ksylitol
- kakao
- dżem wiśniowy
Do części ciasta dodałam kakao.
Do foremek włożyłam papierki do muffinek, nałożyłam ciasto, dodałam do dżem wiśniowy. Na dżem wyłożyłam ciasto, tak by przykryło dżem.
Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C.
Piekłam ok 40 min. Długość wypiekania zależy od piekarnika. Ciasto powinno się zarumienić, warto też sprawdzić środek za pomocą patyczka.
Wyszło mi 21niedużych muffinek
Bardzo prosze o informacje jaka konsystencje powinno miec ciasto, zamienilam make gryczana na jaglana i niestety wyszlo mi chyba za geste
OdpowiedzUsuńCiasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, tak by z powodzeniem mozna było wlać do foremek
UsuńZastąpiłam mąkę gryczaną i kokosową- kukurydzianą- mniam, też wyszło!
OdpowiedzUsuń