Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 7 lipca 2014

Kapusta z boczkiem

Kapusta

Składniki:
  • 1 kapusta
  • 200 g boczku
  • 1 duża cebula
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • koperek ( polecam świeży)
  • majeranek
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
Kapustę poszatkowałam i wrzuciłam do garnka z wodą i solą. Gotowałam ok 40 min.
Boczek i cebulę pokroiłam w drobną kostkę, a następnie podsmażyłam na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy.
Po ugotowaniu kapusty, odlałam wodę. Do kapusty dodałam podsmażony boczek z cebulką, drobną pokrojoną pietruszkę, ocet, koperek, majeranek, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i dusiłam jeszcze 15 min.


0 komentarze:

Publikowanie komentarza