Zdrowie i szczęście

wtorek, 3 czerwca 2014

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, bez glutenu i bez jajek

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

Składniki:
  • 250 g mięsa wołowego
  • 1 cebula
  • 150 ml sosu pomidorowego
  • sól
  • estragon
  • majeranek
  • olej słonecznikowy

Cebulę obrałam i pokroiłam na drobno. Do miski przełożyłam mięso, dodałam cebulę, przyprawy, zioła oraz olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, następnie uformowałam klopsiki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyłam klopsiki, obrumieniłam je dokładnie z każdej strony. 
Podsmażone klopsiki przełożyłam do rondelka i dodałam sos pomidorowy. Na małym ogniu dusiłam klopsiki ok 30 min.
U nas klopsiki w towarzystwie gotowanych ziemniaczków, fasolki szparagowej oraz kalafiora.


0 komentarze:

Publikowanie komentarza