Zdrowie i szczęście

piątek, 16 maja 2014

Muffinki z wiśniami, bez glutenu, bez laktozy i bez jajek

Muffinki z wiśniami

Składniki:
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • pół szklanki mąki gryczanej
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 1 banan
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
  • syrop z agawy/miód
  • dżem wiśniowy
Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam.
Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy i na dżem wyłożyłam kolejne, dwie łyżeczki ciasta.
Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C.
Piekłam ok 30 min.




0 komentarze:

Prześlij komentarz