Składniki:
- 600 g królika
- 150 g schabu
- 200 g boczku (tłustego)
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 1 szklanka zielonej soczewicy
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera
- 2 cebule
- 250 ml oleju słonecznikowego
- 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka bazylii
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka estragonu
- 1 łyżeczka kminku
- sól
- pieprz
Dodałam siemie lniane, przyprawy, zioła oraz olej. Całość wymieszałam i przełożyłam do foremki. Uklepałam masę, by nie było szczelinek w pasztecie i wstawiłam do rozgrzanego piekarnika, 180°C na 50 minut. Z podanych składników zrobiłam aż 2 pasztety. Pasztet spokojnie można zamrozić:)
Muszę przyznać, że jest to mój najlepszy jak dotąd pasztet.
0 komentarze:
Prześlij komentarz