Składniki
- 200 g wieprzowiny z kością
- 300 g pieczarek
- 2 marchewki
- 1 pietruszka w korzeniu
- kawałek selera
- kawałek pora
- 3 ziemniaki
- 1 duża cebula
- oliwa
- koperek
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- makaron bezglutenowy (ja dałam makaron z brązowego ryżu)
Do garnka włożyłam wieprzowinę, zagotowałam i odlałam wodę. Nalałam świeżej, dodałam sól i pieprz. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na dużych oczkach, następnie dodałam do zupy. Cebulkę i pieczarki obrałam i pokroiłam w plasterki. Por pokroiłam w plasterki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam pieczarki, cebulkę i por, następnie dodałam do zupy. Na sam koniec gotowania dodałam przyprawy i zioła.
W osobnym garnku ugotowałam makaron.
0 komentarze:
Prześlij komentarz