Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 17 lutego 2014

Zupa pieczarkowa. Gęsta, bez glutenu i bez laktozy

Gęsta zupa pieczarkowa

Składniki
  • 200 g wieprzowiny z kością
  • 300 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka w korzeniu
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 3 ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • oliwa
  • koperek
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • makaron bezglutenowy (ja dałam makaron z brązowego ryżu)
Do garnka włożyłam wieprzowinę, zagotowałam i odlałam wodę. Nalałam świeżej, dodałam sól i pieprz. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na dużych oczkach, następnie dodałam do zupy. Cebulkę i pieczarki obrałam i pokroiłam w plasterki. Por pokroiłam w plasterki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam pieczarki, cebulkę i por, następnie dodałam do zupy. Na sam koniec gotowania dodałam przyprawy i zioła.
W osobnym garnku ugotowałam makaron.


0 komentarze:

Publikowanie komentarza