Składniki:
- bezglutenowy makaron
- 2 piersi z kurczaka
- pół melona
- 2 duże cebule
- 1 ząbek czosnku
- 2 plasterków pora
- 2 plasterki imbiru
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki octu jabłkowego
- pół puszki kukurydzy
- 1 łyżeczka kaparów
- 500 ml sosu pomidorowego
- sól
- pieprz
Cebulę, czosnek, por i imbir obrałam i pokroiłam w plasterki. Kurczaka i melona pokroiłam w kostkę. Imbir pokroiłam na drobno, można przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam cebulę, czosnek, por i kurczaka. Następnie dolałam sos pomidorowy, dodałam imbir, kukurydzę, ocet, kapary, melona, sól i pieprz. Całość dusiłam ok 30 min.
Makaron ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
0 komentarze:
Prześlij komentarz