Składniki:
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- 2 piersi z kurczaka
- 300 g zielonej fasolki szparagowej
- 6-7 pieczarek
- 1 duża, czerwona cebula
- świeży imbir (2 cm)
- oliwa z oliwek
- 2 puszki mleka kokosowego
- sól
Pieczarki i cebulę obrałam i pokroiłam w plasterki. Fasolkę pokroiłam na połówki, ugotowałam i odlałam wodę. Piersi z kurczaka pokroiłam w kostkę. Imbir obrałam i przecisnęłam przez praskę do czosnku.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulę i pieczarki.
Do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego dodałam ugotowaną fasolkę, podsmażonego kurczaka z pieczarkami i cebulką. Następnie dodałam mleko kokosowe, imbir, sól i gotowałam ok. 20 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz