Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 27 stycznia 2014

Indyk w sosie kokosowym

Indyk w sosie kokosowym

Składniki:
  • 250 g indyka
  • 350 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 duża, czerwona cebula
  • mały kawałek imbiru
  • 200 ml mleka kokosowego 
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Indyka pokroiłam w kostkę, cebulkę w plasterki. Fasolkę umyłam i odcięłam końcówki. Imbir obrałam i pokroiłam na drobniutkie kawałki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam indyka i cebulkę. Dodałam fasolkę, sól, pieprz i ok 20 ml wody. Wszystkie składniki dusiłam pod przykryciem ok 1 h. Dodałam mleko kokosowe i dusiłam jeszcze 10 minut.
Super smakuje z ryżem:)



0 komentarze:

Publikowanie komentarza