Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 30 września 2013

Zupa kalafiorowa, wegańska

Zupa kalafiorowa

Składniki:
  • 1 kalafior
  • 5 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka w korzeniu
  • kawałek selera
  • natka pietruszki
  • kawałek pora
  • 100 ml śmietany ryżowej
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tymianek
Kalafiora umyłam i podzieliłam na różyczki. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera obrałam i pozostawiłam w całości. Natkę pietruszki i por pokroiłam na małe kawałki. Do garnka z wodą wrzuciłam wszystkie warzywa, z wyjątkiem pietruszki. Następnie dodałam oliwę, przyprawy i zioła. Całość gotowałam 1 godzinę. Pod koniec gotowania dodałam pietruszkę i śmietanę.



0 komentarze:

Publikowanie komentarza