Zdrowie i szczęście

środa, 22 maja 2013

Muffinki

                                               MUFFINY
Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1/2 szklanki mąki kasztanowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
  • 0,5 szklanki mielonych migdałów
  • 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżki kakao
  • 1,5 szklanki mleka ryżowego
  • 3 starte jabłka
  • 5 łyżek oleju (ja dałam słonecznikowy)
  • Stevia (ja dałam ok. 6 łyżeczek)
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • 3 kostki ciemnej czekolady deserowej BIO
Osobno wymieszałam suche i mokre składniki. Następnie połączyłam i przełożyłam do papilotek. Tutaj poniosła mnie fantazja i preferencje rodzinne:) do połowy ciasta dodałam kakao, a do wybranych muffinek pokruszoną czekoladę.
Piekłam ok 30 min. 180°C


image

0 komentarze:

Publikowanie komentarza