Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- 6 plasterków boczku
- 6 daktyli bez pestek
- sól
- pieprz
- koperek
Piersi z kurczaka umyłam, osuszyłam i rozbiłam, aby uzyskać cienkie płaty mięsa. Doprawiłam solą, pieprzem i koperkiem. Na każdej piersi z kurczaka ułożyłam po 2 plasterki boczki i po 2 daktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową i przełożyłam do urządzenia do gotowania na parze. Parowar włączyłam na 40 minut.
Do obiadku dodałam ugotowane, również na parze ziemniaczki z koperkiem, a do tego surówka ze świeżej marchewki z agawą i rodzynkami.
ps. jestem przekonana, że roladki będą równie dobrze smakowały, jeśli je upieczemy w piekarniku
a oto moja kolejna opcja: roladki, ryż i surówka z pora
przepis na surówkę z pora: http://www.nietadieta.pl/2014/09/surowka-z-pora-marchewki-selera-jabka-i.html
Pychotka :-)
OdpowiedzUsuńojjj tak, pyyyychotka:) pozdrawiam
Usuń