Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Składniki:
  • 1 cukinia
  • mięso mielone - 300 dag
  • pół szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Ryż ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Cukinie umyłam i przekroiłam na dwie połówki. Wydrążyłam środek, tak by powstały łódeczki.  Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Mięso wymieszałam z ryżem, cebulką i olejem. Dodałam sól i pieprz. Odpowiednio przygotowane mięso przełożyłam do wydrążonej cukinii. Cukinię włożyłam do rozgrzanego piekarnika 180 °C na ok 50 min.




0 komentarze:

Prześlij komentarz