Składniki na ciasto:
- pół szklanki mąki jaglanej
- pół szklanki mąki gryczanej
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki ryżowej
- 4 łyżki oleju kokosowego
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 10 daktyli
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 banany
- 10 daktyli
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki kakao
W międzyczasie obrałam i pokroiłam banany w plasterki. Pokrojone banany przełożyłam na ciasto i ponownie wstawiłam do piekarnika na 30 min.
Polewa:
Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam.
Super przepis... dzisiaj upiekłam , pychotka:)
OdpowiedzUsuńSmacznego:) cieszy mnie to:)
OdpowiedzUsuń