Składniki:
- 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki agawy
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka zimnej wody
- 100 g masła kokosowego
Wszystkie składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 20 minut. Następnie ciasto rozwałkowałam, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180°C. Ciasteczka przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika.
Ciasteczka wypiekałam ok 10 minut, do momentu, aż się zarumienią.
schrupałabym! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) pozdrawiam
UsuńŚwietne te ciasteczka i jaki zdrowy ten Twój blog :) dodaję do obserwowanych i będę zaglądać :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i zapraszam częściej:):)
UsuńSuper pomysł na Świąteczne wypieki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Karolinko, mam nadzieję, że niebawem będziesz mogła spróbować ciasteczek:)
UsuńCzym można zastąpić agawę?
OdpowiedzUsuńagawę można zastąpić np. miodem
UsuńCzy zamiast masła kokosowego może być olej kokosowy?
OdpowiedzUsuńzdecydowanie tak
Usuń