Dorsz z ciecierzycą i cukinią
Składniki:
- 400 g dorsza
- 1 szklanka ciecierzycy
- 2 małe cukinie
- 1 cebula
- tymianek
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Ciecierzycę zalałam zimną wodą na całą noc. Po odlaniu wody przełożyłam do garnka z nową wodą i lekko posoliłam. Gotowałam ok. 1 godziny. W międzyczasie obrałam i pokroiłam cebulkę. Cukinię umyłam i pokroiłam w plasterki. Cebulkę podsmażyłam na oliwie. Odlałam wodę z ciecierzycy i dodałam cebulę. Rybę oraz cukinię przygotowałam w urządzeniu do gotowania na parze.
Na samym dole ułożyłam rybkę, posypałam ją tymiankiem, solą i pieprzem. Nieco wyżej ułożyłam cukinię, lekko posypałam solą oraz pieprzem. Całość gotowałam ok 40 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz