Składniki:
- 1,5 szklanka mąki ryżowej
- 1/4 szklanki mąki kasztanowej
- 1/4 szklanki mąki gryczanej
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 1/2 szklanki oleju
- dżem wiśniowy
Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, mleko, olej i dżem. Wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera. Mąkę kasztanową można zastąpić ryżową lub kokosową.
Piekarnik nagrzałam do 180°C, ciasto przelałam do formy silikonowej i wstawiłam do piekarnika na 50 min. (ciasto należy sprawdzać za pomocą patyczka).
Po upieczeniu ciasto pozostawiłam w piekarniku na ok 10 min.
Piekarnik nagrzałam do 180°C, ciasto przelałam do formy silikonowej i wstawiłam do piekarnika na 50 min. (ciasto należy sprawdzać za pomocą patyczka).
Po upieczeniu ciasto pozostawiłam w piekarniku na ok 10 min.
Super Blog! Chciałabym wyróżnić go i zaprosić do zabawy Liebster Blog Award:
OdpowiedzUsuńhttp://zonazrownowazona.wordpress.com/2014/04/04/liebster-blog/
Dzień dobry. Chciałam zpytać ile dodać dżemu? słoik?
OdpowiedzUsuńTo wszystko zależy od rodzaju dżemu:) i ochoty na słodkie :)
OdpowiedzUsuń