Zdrowie i szczęście

środa, 22 stycznia 2014

Fasolka po bretońsku, bez glutenu

Fasolka po bretońsku bez glutenu

Składniki:
  • 250 g białej fasoli
  • 200 g kiełbasy
  • 5 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka w korzeniu
  • kawałek selera
  • pietruszka/seler - natka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek pora
  • 1 opakowanie sosu pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • majeranek
  • estragon
  • kminek
Fasolę moczyłam całą noc. Wodę z moczenia wylałam, fasolę zalałam świeżą wodą.
Obrałam ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek. Warzywa pokroiłam i dodałam do fasoli. Następnie dodałam pokrojoną kiełbasę w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, kminek, majeranek i estragon.
Na sam koniec dodałam sos pomidorowy, natkę pietruszki, selera i por.
Całość gotowałam ok 1 godz. smacznego:)



0 komentarze:

Prześlij komentarz