Zdrowie i szczęście

niedziela, 10 listopada 2013

Kurczak z czerwoną fasolą

Kurczak z czerwoną fasolą

Składniki:
  • 3 piersi z kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 350 ml pasty z pomidorów
  • 1 cebula
  • pół pora
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oliwa z oliwek ( do smażenia)
  •  2 łyżki octu jabłkowego
Pierś pokroiłam w dużą kostkę; cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam sos pomidorowy, odcedzoną fasolę, pietruszkę, por, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Całość dusiłam w woku ok 30 min.

U nas w zestawieniu z kluskami śląskimi:)







2 komentarze:

  1. Przepis wyprobowany-pycha! Polecam z "kopytkami". Marta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marta bardzo mi miło:) na pewno wypróbuje z kopytkami:)pozdrawiam

      Usuń