Kurczak z czerwoną fasolą
Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 350 ml pasty z pomidorów
- 1 cebula
- pół pora
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- majeranek
- oliwa z oliwek ( do smażenia)
- 2 łyżki octu jabłkowego
Pierś pokroiłam w dużą kostkę; cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam sos pomidorowy, odcedzoną fasolę, pietruszkę, por, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Całość dusiłam w woku ok 30 min.
U nas w zestawieniu z kluskami śląskimi:)
Przepis wyprobowany-pycha! Polecam z "kopytkami". Marta
OdpowiedzUsuńMarta bardzo mi miło:) na pewno wypróbuje z kopytkami:)pozdrawiam
Usuń