Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- pół szklanki płatków jaglanych
- 1 banan
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 3/4 szklanki mleka ryżowego
- 2 łyżki masła kokosowego
- 3 łyżki miodu
Siemie lniane zalałam niewielką ilością wrzątku, tak by utworzyło tzw. gluta. Banana obrałam i rozgniotłam widelcem. Masło kokosowe podgrzałam.
Do miski wsypałam mąkę, płatki jaglane, proszek do pieczenia, dodałam banana, siemie lniane, masło kokosowe, mleko ryżowe i miód. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą łyżki.
W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp. 180ºC. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Łyżką nakładałam ciasto, formułując ciastka. Ciastka piekłam ok 20 min, przewracając je na drugą stronę po dziesięciu minutach.
0 komentarze:
Prześlij komentarz