Zupa kalafiorowa
Składniki:
- 1 kalafior
- 5 ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 pietruszka w korzeniu
- kawałek selera
- natka pietruszki
- kawałek pora
- 100 ml śmietany ryżowej
- 100 ml oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- majeranek
- tymianek
Kalafiora umyłam i podzieliłam na różyczki. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera obrałam i pozostawiłam w całości. Natkę pietruszki i por pokroiłam na małe kawałki. Do garnka z wodą wrzuciłam wszystkie warzywa, z wyjątkiem pietruszki. Następnie dodałam oliwę, przyprawy i zioła. Całość gotowałam 1 godzinę. Pod koniec gotowania dodałam pietruszkę i śmietanę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz