Składniki:
- 1 szklanka mąki kasztanowej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki gryczanej
- 100 g masła kokosowego BIO
- 150 ml mleka ryżowego
- 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy)
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 7 jabłek
- 1 szklanka zmielonych migdałów
- 3/4 szklanki rodzynek
- 3/4 szklanki jagód goji
- miód, agawa
W międzyczasie obrane jabłka, pokroiłam na kawałki. Jabłka dusiłam z dodatkiem niewielkiej ilości syropu z agawy i miodu, tak długo by owoce zmiękły. Do uduszonych jabłek dodałam sparzone rodzynki i jagody goji.
Następnie uduszone jabłka wyłożyłam na kruchy spód. Na jabłka położyłam rodzynki oraz jagody goji. Następnie posypałam migdałami. Całość pokruszyłam pozostałą częścią ciasta, zrobiłam tzw. kruszonkę.
Całość włożyłam ponownie po piekarnika na 25 min.
Jeśli ciasto jest zbyt płynne, dodaję mąkę. Jeśli jest zbyt gęste, dodaję olej lub mleko.
Wyglada smakowicie!
OdpowiedzUsuńdziękuje za miły komentarz:) było pyyyszne:)
OdpowiedzUsuń