Paksoi z makaronem z czerwonej soczewicy
Składniki:
Składniki:
- 2 kapusty pak choi
- 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona cebula
- seler naciowy
- oliwa z oliwek
- sól
- makaron z czerwonej soczewicy
Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam czosnek i cebulę. Następnie dodałam kapustę pak choi i pokrojony na małe kawałki seler naciowy. Dodałam sól oraz niewielką ilość wody i wszystkie składniki dusiłam ok 15 minut.
U nas kapusta zagościła w towarzystwie makaronu z czerwonej soczewicy.
Paksoi - Pak Choi, chińska kapusta :) Stanowi źródło m.in.: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fluoru, fosforu, a także witamin z grupy B i C.
Smak i estetyka bez zarzutu :) I to w piętnaście minut!
OdpowiedzUsuń