Składniki:
- 1 koper
- 250 g piersi z indyka
- oliwa z oliwek
- miód
- kurkuma
- kminek
- sól
Koper pokroiłam na 8 części. Piersi z indyka w plasterki.
W naczyniu żaroodpornym ułożyłam piersi (na środku), a następnie pokrojony fenkuł (dookoła piersi). Tak naprawdę nie ma to znaczenia, to tylko kwestia wizualna :)
Na każdy kawałek kopru położyłam pół łyżeczki miodu. Do całości dodałam kminek, kurkumę, sól i polałam delikatnie oliwą.
Naczynie wstawiłam do piekarnika na 40 minut, 180 stopni.
Gwarantuję wspaniały, bardzo oryginalny smak :)
Zdecydowanie zbyt rzadko przyrządzam fenkuł, może jak teraz o nim mi przypomniałaś, to coś z niego zrobię.
OdpowiedzUsuńGrunt to motywacja ;)
Usuń