Składniki:
- 3/4 szklanki mąki ryżowej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 20 ml oleju + do smażenia
- 200 ml mleka ryżowego
- 2 małe jabłka
- 1 banan
Dodatkowo:
- mus jabłkowo - gruszkowy z cynamonem
- sos jabłkowy
Mąki zmieszałam w misce, dodałam olej, mleko i wymieszałam na dużych obrotach za pomocą miksera. Jabłka obrałam i starłam na dużych oczkach. Banana pokroiłam na cienkie plasterki. Do masy placuszkowej dodałam jabłka i banana, wymieszałam za pomocą łyżki.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażyłam placuszki do zarumienienia z każdej strony.
Mój synek miał dziś wyjątkowo słodkie preferencje, dlatego dodatkowo na placuszkach wylądował mus oraz sos.
0 komentarze:
Prześlij komentarz