Składniki:
- 200 g białej fasoli
- 200 g czerwonej fasoli
- 200 g boczku
- 5 ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 pietruszka w korzeniu
- kawałek selera
- 2 małe cebule
- kawałek pora
- 200 ml sosu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie
- pieprz
- sól
- majeranek
- lubczyk
- estragon
- kminek
- oliwa z oliwek
Obrałam ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę. Warzywa pokroiłam. Do garnka nalałam niewielką ilość oliwy z oliwek i dodałam cebulkę,por i boczek, a następnie lekko podsmażyłam. Dodałam fasolę, warzywa i dolałam wody. Następnie liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, kminek, lubczyk, majeranek i estragon.
Wszystko gotowałam ok 1 godziny.
Na sam koniec dodałam sos pomidorowy, zagotowałam i gotowe:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz