Zdrowie i szczęście

piątek, 31 stycznia 2014

Zupa tajska z mlekiem kokosowym

Zupa tajska z mlekiem kokosowym

Składniki:
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 6-7 pieczarek
  • 1 duża,  czerwona cebula
  • świeży imbir (2 cm)
  • oliwa z oliwek
  • 2 puszki mleka kokosowego 
  • sól
Pieczarki i cebulę obrałam i pokroiłam w plasterki. Fasolkę pokroiłam na połówki, ugotowałam i odlałam wodę. Piersi z kurczaka pokroiłam w kostkę. Imbir obrałam i przecisnęłam przez praskę do czosnku. 
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulę i pieczarki. 
Do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego dodałam ugotowaną fasolkę, podsmażonego kurczaka z pieczarkami i cebulką. Następnie dodałam mleko kokosowe, imbir, sól i gotowałam ok. 20 min. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz