Składniki:
- 1 dynia
- 5 ziemniaków
- 4 marchewki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kawałek selera
- natka pietruszki
- natka selera
- kawałek pora
- mleko kokosowe BIO
- 50 ml oliwy z oliwek
- majeranek
- sól
- pieprz
- lubczyk
Z dyni wydrążyłam miąższ, obrałam ze skórki i pokroiłam na małe kawałki. Ziemniaki, marchewkę , seler, czosnek i cebulę obrałam ze skórki. Cebulkę, por i czosnek pokroiłam na drobno, a następnie zeszkliłam na rozgrzanej patelni. Natkę pietruszki pokroiłam na drobno. Do garnka nalałam wody, wrzuciłam ziemniaki, marchewkę, seler. Warzywa ugotowałam do miękkości. Pod koniec gotowania dodałam dynię, cebulę z czosnkiem i porem, a także drobno pokrojoną pietruszkę. Dodałam mleko kokosowe, oliwę, przyprawy i zioła. Pogotowałam jeszcze chwilkę. Na koniec wszystko zmiksowałam blenderem i podałam zupkę:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz