Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1/2 szklanki mąki gryczanej
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki kasztanowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
- 2 dojrzałe banany
- 1 jabłko
- truskawki (kilka sztuk)
- 10 suszonych daktyli
- 1,5 szklanki mleka ryżowego
- 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
- 50 ml. oliwy z oliwek
- 3 łyżki kakao
- 3 kostki ciemnej czekolady deserowej BIO
- wiórki kokosowe
- syrop z agawy
Siemienie lniane zalałam mała ilością wody, tak by zrobić tzw. gluta:)
Osobno wymieszałam suche składniki (mąki i proszek do pieczenia) oraz mokre składniki (zmiksowane daktyle z bananem, starte jabłko oraz truskawki, mleko, oliwę, siemienie, syrop z agawy) .
Następnie połączyłam i przełożyłam ciasto do foremek. Do połowy ciasta dodałam kakao oraz pokruszoną czekoladę. Do części dodałam wiórki kokosowe.
Piekłam ok 30 min. 180°C
Muffinki nie będą puszyste z powodu dużej ilości owoców. Będą za to słodkie:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz