Zdrowie i szczęście

czwartek, 20 czerwca 2013

Kasza gryczana z boczkiem i szpinakiem

Kasza gryczana z boczkiem i szpinakiem

Składniki:
  • 200 g kaszy gryczanej
  • 250 g boczku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • suszony czosnek

Kaszę ugotowałam w osolonej wodzie. Boczek pokroiłam w kostkę, cebulkę i czosnek w plasterki.
Na patelni podsmażyłam boczek razem z cebulką i czosnkiem.
Ugotowaną kaszę przełożyłam do naczynia żaroodpornego, dodałam podsmażony boczek z cebulką i czosnkiem. Do całości dodałam szpinak oraz przyprawy. Całość wymieszałam i wstawiłam do piekarnika na 25 min. 180 ºC.



0 komentarze:

Prześlij komentarz