Składniki:
- 250 g białej fasoli
- 250 g wędzonego boczku
- 200 g kiełbasy
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- puszka pomidorów
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- oliwa/olej
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz
- sól
- majeranek
- suszony czosnek
- suszony koperek
Dodałam skórę z boczku, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Wszystko gotowałam tak długo by fasolka była miękka, ok 1,5 h (dość długo, zależy od fasolki).
Boczek i kiełbaskę pokroiłam w kostkę, cebulkę i czosnek w plasterki. Podsmażyłam wszystko na oliwie, dodałam majeranek, suszony czosnek i koperek. Na koniec dodałam pomidory z puszki i jeszcze chwilkę wszystko smażyłam.
Przełożyłam wszystko do garnka z fasolą, dodałam przecier i zagotowałam.
0 komentarze:
Prześlij komentarz