Zdrowie i szczęście

środa, 22 maja 2013

Budyń z kaszy jaglanej z truskawkami i rabarbarem

Budyń z kaszy jaglanej z truskawkami i rabarbarem
 
Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka (ja dałam ryżowe)
  • 200 g świeżego rabarbaru
  • 200 g truskawek (jadałam mrożone)
  • 3 łyżki Stevii
  • daktyle lub miód do “posłodzenia”
Ugotowałam kaszę w wodzie. Zmiksowałam rabarbar. Zagotowałam w osobnym garnku mleko.
Do gotującego mleka dodałam ugotowaną kaszę, daktyle, rabarbar, truskawki oraz stevię. Wszystko razem gotowałam ok 7 min. ( nie ma takiej potrzeby jeśli owoce są świeże).
Po ugotowaniu ponownie wszystko zmiksowałam. Polecam podanie ciepłego budyniu:)


image

image
image

0 komentarze:

Prześlij komentarz