Składniki - łosoś:
- 500 g łososia
- koperek
- tymianek
- rozmaryn
- sól
Składniki brukselka z komosą:
- 500 g brukselki
- 3/4 szklanki kaszy quinoa
- 1 czerwona cebula
- sos pomidorowy/pomidory w puszce
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka nasion chia
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól
Łososia przyprawiłam tymiankiem, koperkiem, solą i rozmarynem. Odstawiłam do lodówki na ok 2 h. Po wyjęciu z lodówki łosoś trafił prosto na grilla na ok 10 min.
Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Cebulę podsmażyłam na oliwie. Brukselki ugotowałam w wodzie.
Do rondelka z odrobiną oliwy dodałam kaszę, brukselki i cebulę. Następnie dodałam pomidory, nasiona, przyprawy i zioła. Wszystkie składniki dusiłam pod przykryciem na malutkim ogniu ok 8-10 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz