Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 szklanka mąki jaglanej
- pół szklanki mąki kokosowej
- 1 łyżka proszku do pieczenia BIO
- 1 łyżeczka sody BIO
- pół puszki mleka kokosowego BIO
- 1/4 szklanki oleju słonecznikowego
- pół szklanki mleka ryżowego
- 3 łyżki kakao
- 1 jajko
- 4 szklanki pokrojonego rabarbaru
- agawa/stevia/ miód do posłodzenia
Wszystkie mąki zmieszałam, dodałam do nich proszek do pieczenia, sodę oraz kakao (suche składniki). W osobnej misce rozbiłam jajko, dodałam olej, mleko kokosowe i mleko ryżowe (mokre składniki). Połączyłam suche składniki z mokrymi składnikami i dosłodziłam agawą oraz miodem.
Nagrzałam piekarnik do temp 180 ºC i w międzyczasie obrałam i pokroiłam rabarbar na kawałki ok. 2 cm..
Rabarbar wymieszałam z agawą i miodem.
Wylałam masę na ciasto do tortownicy. Włożyłam do piekarnika na 15 min. Następnie wyjęłam masę z piekarnika i nałożyłam na nią odpowiednio przygotowany rabarbar.
Całość włożyłam ponownie do piekarnika na ok 40 min.
Tortownica silikonowa o średnicy 26 cm.
0 komentarze:
Prześlij komentarz