Składniki:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- pół szklanki mąki ziemniaczanej
- pół szklanki mąki gryczanej
- 2 szklanki mleka ryżowego
- pół szklanki oleju słonecznikowego
Dodatki:
- wiśnie
- agawa
Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam w misce za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dodać mleko, jeśli natomiast jest zbyt rzadkie, należy dodać mąkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju usmażyłam cienkie naleśniki.
Pysznym dodatkiem do naleśników były wiśnie z agawą...mniam
Pysznym dodatkiem do naleśników były wiśnie z agawą...mniam
wspaniałe, przesmaczne
OdpowiedzUsuńmimo, że zrobiłam na wodzie
córka się zajadała
a mnie smakują bardziej niż glutenowe na mleku :)
zostaję więc fanką bloga
Super:) bardzo sie ciesze ze córci posmakowały:)
Usuń