Zdrowie i szczęście

poniedziałek, 2 grudnia 2013

Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami

Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami

Składniki:
  • 3 piersi z kurczaka
  • 6 plasterków boczku
  • 6 daktyli bez pestek
  • sól
  • pieprz
  • koperek
Piersi z kurczaka umyłam, osuszyłam i rozbiłam, aby uzyskać cienkie płaty mięsa. Doprawiłam solą, pieprzem i koperkiem. Na każdej piersi z kurczaka ułożyłam po 2 plasterki boczki i po 2 daktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową i przełożyłam do urządzenia do gotowania na parze. Parowar włączyłam na 40 minut. 
Do obiadku dodałam ugotowane, również na parze ziemniaczki z koperkiem, a do tego surówka ze świeżej marchewki z agawą i rodzynkami.
ps. jestem przekonana, że roladki będą równie dobrze smakowały, jeśli je upieczemy w piekarniku





a oto moja kolejna opcja: roladki, ryż i surówka z pora





2 komentarze: