Pstrąg gotowany na parze
Składniki:
- pstrąg
- natka pietruszki
- natka selera
- ryż
- 3 pomidory
- 1 mała cebulka
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- oregano
- bazylia
Rybkę przygotowałam w urządzeniu do gotowania na parze. Pstrąga nafaszerowałam natką pietruszki oraz natką selera i lekko posoliłam. Odpowiednio przygotowaną rybkę wstawiłam do lodówki na ok 2 godzinki. Następnie przełożyłam rybkę do urządzenia do gotowania na parze. W moim urządzeniu znajduję się również miejsce do gotowania ryżu, więc tym razem skorzystałam z tej funkcji. Rybkę z ryżem gotowałam na parze 50 min.
W międzyczasie umyłam pomidory i pokroiłam w kostkę. Cebulkę pokroiłam na drobno. Pomidory oraz cebulę przełożyłam do miski, dodałam oliwę, ocet, przyprawy oraz zioła. Całość wymieszałam.
0 komentarze:
Prześlij komentarz