Zdrowie i szczęście

sobota, 21 września 2013

Pstrąg gotowany na parze

Pstrąg gotowany na parze

Składniki:
  • pstrąg
  • natka pietruszki
  • natka selera
  • ryż
  • 3 pomidory
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
Rybkę przygotowałam w urządzeniu do gotowania na parze. Pstrąga nafaszerowałam natką pietruszki oraz natką selera i lekko posoliłam. Odpowiednio przygotowaną rybkę wstawiłam do lodówki na ok 2 godzinki. Następnie przełożyłam rybkę do urządzenia do gotowania na parze. W moim urządzeniu znajduję się również miejsce do gotowania ryżu, więc tym razem skorzystałam z tej funkcji. Rybkę z ryżem gotowałam na parze 50 min.
W międzyczasie umyłam pomidory i pokroiłam w kostkę. Cebulkę pokroiłam na drobno. Pomidory oraz cebulę przełożyłam do miski, dodałam oliwę, ocet, przyprawy oraz zioła. Całość wymieszałam.


0 komentarze:

Prześlij komentarz