Zdrowie i szczęście

niedziela, 30 czerwca 2013

Zupa fasolowa z kiełbaską

Zupa fasolowa z kiełbaską

Składniki:
  • 200 g białej fasolki
  • 1 kiełbasa
  • 3 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • suszony czosnek
  • suszona cebula
  • majeranek
  • 2 liście laurowe


Fasolkę zalałam zimną wodą i odstawiłam na całą noc. Przepłukałam ją i przełożyłam do garnka. Gotowałam ok 40 min. W międzyczasie obrałam i pokroiłam warzywa oraz kiełbaskę.
Do gotującej się fasolki dodałam warzywa, kiełbaskę oraz przyprawy. Wszystko razem gotowałam jeszcze ok godzinki.




0 komentarze:

Prześlij komentarz